Tuesday, 25 July 2017

Bengkel Viral-lah, Khairul Hakimin Muhammad


BENGKEL VIRAL-LAH 

19 Ogos 2017 (Sabtu)
9-.00 pagi - 12 tengah hari
Hotel Sri Malaysia Larkin, JB

Yuran hanya RM170.00 untuk yang mendaftar sebelum 10 Ogos. Pendaftaran selepas 10 Ogos menjadi RM200

Terhad hanya untuk 30 orang sahaja.

Monday, 24 July 2017

Belajar Branding

Tek : Anys Idayi Zakaria

Untuk newbies yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia bisnes dan nak gunakan FB, sebaiknya kalian belajar dulu menulis dengan cara yang betul, dan belajar bagaimana nak membina personal branding diri sendiri.

Personal branding tidak memerlukan produk. Sebab kita nak up diri kita. Kita nak orang kenal siapa kita. Kita nak berkawan dan besarkan networking.

Tak kesahlah kau buat dropship ke, produk sendiri ke, buat servis ke. Yang penting belajar dulu personal branding. Kalau yang ada produk sendiri boleh la belajar produk branding & personal branding. Kan sekali jalan tu.

Bukannya kau duk up produk tak henti-henti di FB. Rakan FB pun ada berapa kerat, networking pun tak berkembang. Pastu kau meroyan kata penat duk buat sales hari-hari tapi tak de orang nak beli.

Orang tak kesah kau jual apa. Tapi orang akan kesah, dan seronok berkawan kalau kau pandai beli hati dan jiwa mereka. Macam mana? Itulah penting personal branding.

2 label Utama Blog

Tek : Anys Idayu Zakaria

Dalam menulis blog, ada 2 label utama untuk bantu kita menulis dengan lebih konsisten setiap hari.

Label Catatan harian : Aktiviti seharian dari bangun tidur sampailah nak tidur semula. Catat dan tulis di buku nota dan pindah masuk ke blog.

Label catatan pengalaman : Banyak kisah yang boleh dikongsi. Kisah masa zaman sekolah, kisah di universiti, kisah kehidupan, kisah berniaga atau kerja.

Fokus 2 label ni sahaja sudah mampu untuk menulis dengan konsisten. 44 entri pertama.

Ok jom daftar kelas jika masih samar-samar lagi.

Saturday, 22 July 2017

Bengkel Viral-lah di JB

Tek : Anys Idayu Zakaria

Sekarang semua orang tahu Facebook bukan hanya media sosial untuk suka suki. Bukan hanya sebagai tempat melepas marah, geram dan meroyan.

Menulis di FB perlu ada stategi. Empat kuadrant penting yang perlu ada iaitu impak positif, fakta, emosi dan bahasa. Bila keempat-empat kuadrant ni bergabung, fuhhh pastinya penulisan kau akan membuatkan rakan dan follower sentiasa ternanti-nanti. Rindu nak baca apa sahaja posting bermanfaat yang kau tulis.

Kau perlu tahu, menulis di FB perlukan latihan yang sangat konsisten supaya impaknya akan menjadi lebih baik dan woww.

Tak usah pening kepala, kali ini sekali lagi kami bawakan Bapa Viral Kebangsaan, untuk kita sama-sama belajar bagaimana mahu menulis dengan lebih baik dan mantap di FB.

Nah untuk kau yang berada di JOHOR BAHRU dan sekitarnya.

Bengkel Viral-lah Bersama Tuan Khairul Hakimin Muhammad

19 OGOS 2017 (Sabtu)

9.00pagi - 12 Tengah hari

Lokasi : Hotel Sri Malaysia, Larkin

Terhad hanya untuk 30 peserta sahaja.

Mahu jadi yang terawal, silalah WA segera

017-7912993

017-7912993

Friday, 21 July 2017

Personal Branding Penting Untuk Newbies

Tek : Anys Idayu Zakaria

Untuk newbies yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia bisnes dan nak gunakan FB, sebaiknya kalian belajar dulu menulis dengan cara yang betul, dan belajar bagaimana nak membina personal branding diri sendiri.

Personal branding tidak memerlukan produk. Sebab kita nak up diri kita. Kita nak orang kenal siapa kita. Kita nak berkawan dan besarkan networking.

Tak kesahlah kau buat dropship ke, produk sendiri ke, buat servis ke. Yang penting belajar dulu personal branding. Kalau yang ada produk sendiri boleh la belajar produk branding & personal branding. Kan sekali jalan tu.

Bukannya kau duk up produk tak henti-henti di FB. Rakan FB pun ada berapa kerat, networking pun tak berkembang. Pastu kau meroyan kata penat duk buat sales hari-hari tapi tak de orang nak beli.

Orang tak kesah kau jual apa. Tapi orang akan kesah, dan seronok berkawan kalau kau pandai beli hati dan jiwa mereka. Macam mana? Itulah penting personal branding.

Yang mahu belajar personal Branding di FB saya cadangkan kalian sertai kelas GENG LIKE

Apa tu Geng Like (GL) ☺

#GengLike ialah kelas online 7 hari dalam group FB.

Setiap yang daftar akan belajar:

1- Personal branding
2- Copywriting
3- Content
4- Story
5- FB Engagement

Yuran KELAS GENG LIKE HANYA RM69 SAHAJA

Kenapa murah?
Sebab kami nak bagi peluang kepada lebih ramai orang join.

Untuk mereka yang SERIUS nak upgrade diri dalam bisnes,

Geng Like adalah satu kursus yang wajib untuk dijoin. 😊

Bonus dan free yang akan anda dapat apabila sertai kelas GENG LIKE👇

✔ E BOOK "100 POSTING TARIK LIKE" yang bernilai RM39.

✔ E BOOK "PENGURUSAN KEWANGAN CARA NEWBIE" yang bernilai RM69.

✔ E BOOK 8 NOTA MENULIS

✔ E BOOK 6 NOTA PANTANG LARANG

✔ GROUP NETWORKING yang bernilai RM199.

✔ 3 VIDEO BASIC AGENT SYSTEM (OZIR ZURI) yang bernilai RM99.

✔ 4 VIDEO SALES (AQIF AZIZAN) yang bernilai RM99.

Yang mahu daftar boleh WA 0177912993

Friday, 14 July 2017

Modul Baru Geng Like

Ada orang tanya penting ke engagement. Jawabnya penting kerana "more engagement more reach". Maksudnya lagi banyak orang like, komen, share status kita lebih ramai orang boleh lihat apa yang kita post. Lebih ramai akan nampak FB kita. Yang dulu suam-suam kuku, boleh jadi lebih meriah bila tinggi engagement tau.

Kali ini dengan modul baru dan yuran juga lebih rendah sedikit. Rugi sangat kalau tak rebut peluang ni.

Hari 1 - Dimasukkan ke dalam group.
Hari 2 - Orientasi
Hari 3 - Personal Branding
Hari 4 - Copywriting
Hari 5 - Content Marketing
Hari 6 - Storytelling
Hari 7 - Engagement FB
.
Ada yang berminat untuk daftar. Kelas akan bermula 30hb ini. WA 0177912993

Personal Branding di FB

Kita bina Personal Branding di FB supaya kita mudah diterima oleh orang lain menjadi rakan FB dan supaya kita boleh membina jaringan network yang lebih luas!

Status-status FB kita menentukan bagaimana Personal Branding kita terbentuk. Kalau asyik SHARE status orang saja, orang lain tengok, mereka tak mahu berkawan.

Jadi, jaga status FB kita. Update perkongsian yang menarik. Jaga wall FB kita supaya 'bersih'. Bagaimana nak jaga wall FB supaya bersih, belajar dalam #GengLike #agenGL

Ilmu Bisnes 5 dalam 1

Nak belajar ilmu bisnes 5 in 1?
Kalau anda follow kelas 7 hari ini, anda akan mahir:

1) Polish personal branding anda sehingga orang kenal bisnes anda. 

2) Tinggikan engagement FB anda. Baru lah posting tak krik krik macam cengkerik.

3) Dah reti buat ayat iklan di wall. Malah, boleh guna untuk Fbads anda juga.

4) Strategy penulisan content marketing yang power untuk bina trust.

5) Pandai menulis cerita cerita yang pembaca suka & viral-kan dengan rela hati.

Ya, ini anda akna dapat kalau fokus & follow kelas 7 hari ini rapat-rapat.

Nak tahu details dan nak bonus bernilai lebih RM300+?

Jom daftar kelas GENG LIKE. WA 0177912993 untuk pendaftaran.

Wall FB Meriah Dengan Geng Like

“STRES FB KRIK KRIK MACAM TANAH KUBUR?”
Kalau nak wall meriah dan dapat sambutan, belajar lah personal branding.

Kelas ini bukan sahaja belajar personal branding. Banyak giler. Copywriting, content dan story telling pun korang akan belajar. Memang terlajak berbaloi.

Semua ini korang belajar apabila join #GengLike. Memang best. Memang happening. Memang havoc!

Nak join kelas geng like, jom klik sini https://genglike.onpay.my/order/form/joingsl/Anies

Tulis Sendiri Status di FB

Tek : Anys Idayu Zakaria

Dalam membina branding sendiri di FB, silalah perah idea sendiri ketika menulis di FB. Jangan suka copy dan paste status orang lain, jadikan hak milik sendiri.

Setiap kali baca status rakan fb, bila ada rasa wow dalam ceritanya, aku akan scroll hingga akhir untuk tengok cerita tersebut ditulis sendiri atau di C&P. Kalau C&P, terus hilang mood nak baca.

Bukan main up status, cantek punya jalan cerita. Tapi orang lain yang penat mencari idea. Amboi amboi amboi.

Mulai sekarang apa kata kita praktis menulis. Tulis pendek pun tak mengapa. Pastikan ejaan penuh. Dan latih tulis setiap hari.

Nak buat latihan menulis, join kelas GENG LIKE. Kalian turut akan belajar menulis di FB.

Networking Bermula di Geng like

Di dalam #GengLike, ada yang jumpa kawan baru, ada yang dah berkawan macam adik beradik, ada yang jumpa partner bisnes dan ada yang jumpa jodoh.

Itulah pentingnya networking.

Jom bermula di Geng Like.

Mana tahu korang berjumpa jodohkan.

Yang berminat mahu daftar, boleh WA 0177912993

Atau boleh terus daftar melalui link ini
https://genglike.onpay.my/order/form/joingsl/Anies

Tentang Saya

Tek : Anys Idayu Zakaria

Hai semua. Nama saya Anys Idayu Zakaria. Berasal dari Pasir Mas Kelantan. Sudah hampir 27 tahun menetap di Johor. Sebab itu bila bercakap tiada langsung loghat kelantan, kerana saya tidak pernah tinggal mahupun membesar di sana.

.
Tahun ini sudah mencecah 33 tahun. Tapi masih sweet, kecil molek lagi maintain seperti 17 tahun. Ini orang kata. Bukan saya. Pernah mendirikan rumah tangga. Tapi sekarang saya memegang status Ibu tunggal kepada 2 orang puteri.

.
Kalian boleh sahaja panggil saya Aiz atau Anies. Rutin kehidupan masih seperti dulu. Keluar pagi balik petang. Bekerja sebagai seorang penjawat awam di salah sebuah jabatan kerajaan di Johor Bahru. Di samping menjalankan bisnes online. Hujung minggu kini sudah kembali lapang kerana tiada lagi kelas di UTM.

.
Saya bukan pakar dalam mana-mana bidang.  Hanya berkongsi kisah kehidupan masa lampau untuk pengajaran kepada wanita terutamanya yang mengalami keperitan kerana terpaksa menanggung keluarga. Saya juga sedang cuba menulis bagaimana cara untuk wanita mendapat pembelaan dan hak-hak yang sewajarnya, mengikut pengalaman yang telah saya lalui.

.
Ribuan terima kasih kepada yang sudi singgah di blog ini. Blog ini lebih berkisar kepada bisnes online yang saya jalankan.

Jika mahu baca kisah kehidupan dan pengajian atau lain-lain, boleh follow blog http://kisahhidupanies.blogspot.com