Thursday, 17 August 2017

Set Rawatan Muka Kleyn Signature

Tek : Anys Idayu Zakaria 


Dah lama rasanya tak buat segmen tajaan kan. Kali ni kita buka semula segmen tajaan. Kot ada yang berminat mahu saya cerita dan kongsi tentang produk kalian di blog Insya Allah boleh diusahakan.

Jadi kali ini kita kongsi dulu tentang set kecantikan produk Kleyn. Lengkap dengan sabun pencuci muka, krim UV dan Krim treatment untuk malam.



Saya pun gunakan set ini, alhamdulillah dapat lihat kesannya kulit makin licin dan yang menariknya sabun pencuci muka tersebut membantu mengecutkan jerawat, mengurangkan kulit berminyak dan mencerahkan kulit serta mengecilkan liang roma. Krim siang juga bila kita gunakan ia tak bercapuk-capuk apabila kita pakai dengan bedak.  Dan yang bestnya saya suka bau cream treatment yang digunakan waktu malam. Baunya sangat wangi.

Kalian yang sedang mencari-cari set untuk rawatan muka harus cuba dan dapatkan set Kleyn ini. Pasti berpuas hati, tambahan sekarang ni harga tengah promosi katanya. hehe.



 Promosi 1 set trial hanya RM55 sahaja sehingga 1 September.  harga sebenar RM69 tau. Jimatkan kalau beli harga promosi ni. Promosi tengah kaw-kaw meletop ni. Kalian bolehlah cuba. Sementara tu apa kata tengok gambar di bawah ni. 







Untuk yang berminat nak cuba set lengkap Kleyn Singnature & Vitamin C Kleyn bolehlah terus hubungi Founder Kleyn, Puan Nor Atika Sobri (+60 13-347 7071)

Sunday, 13 August 2017

Bengkel Viral Lah

Tek Anys Idayu Zakaria

Kalau kau nak tahu, selain dari kelas Geng like (GSL) yang membantu aku untuk menulis di FB, aku turut melabur untuk ilmu penulisan berpengaruh di media sosial. Siapa lagi Cikgunya kalau bukan Tn Khairul Hakimin, penulis buku Rahsia Bapa Viral Kebangsaan.

Kau tahu, "followers" beliau di FB sahaja sudah mencecah lebih 100,000. Kita yang baru nak up, baru nak belajar menulis ni apalah salahnya melabur sikit untuk dapatkan ilmu dan rahsia beliau.

Tak usah gaduh, ni kami bawa khas untuk orang JDT dan yang berhampiran. Bengkel Viral-lah. Belajar membina stail penulisan di FB. Siapa tahu dengan upgrade ilmu penulisan dalam BENGKEL VIRAL LAH dapat membantu melonjakkan pendapatan kau kan. Kami tumpang gembira. Kau pasti melonjak-lonjak keriangan khennn.

Ok ini khas untuk 30 peserta sahaja. Lambat daftar, terlepas tarikh 19 OGOS ni kau jangan nak pujuk rayu tanya bila lagi nak buat bengkel di JB. Ini sudah peluang apa lagi rebutlah. Yuran kebijaksanaan nak bagi kau dapat ilmu ni HANYA RM170 sahaja.

Pengguna FB

Tek Anys Idayu Zakaria

Pengguna FB ni kadang macam-macam gaya.
Ada yang ketagih like. Ada yang suka copy paste. Ambil status orang jadikan status sendiri. Ada yang tak heran pun dengan like, janji dia update status. Ada yang suka menulis dan berkongsi.

Ada yang suka share status orang lain. Ada yang suka share info bermanfaat, kadang aku suka tumpang baca.

Kadang ada juga yang buka FB tak tahu nak buat apa. Eh suka kau lah nak buat apa. FB kau kan. Jadi jangan sentap dan terasa dengan setiap yang orang lain tulis dan kongsi. Bukan tuju untuk kau. Mungkin untuk diri dia sendiri.

Janji kau guna FB untuk kebaikan. Tak suka, unfriend je. Tak suka jangan follow. Jangan meroyan tak tentu pasal. Tak suka jangan buka FB. Jangan pegang phone. Selesai masalah dengan FB. Tak gitu.

Pakej Kelas Blog

Tek Anys Idayu Zakaria

Untuk yang bertanya tentang kelas blog. 2 kelas masih dibuka untuk pendaftaran

1. Kelas blog bisnes. Modul jawab 8 analisa soalan, belajar buat email, blog, label, pages, borang tempahan, cara linkkan fb dan fanpages ke blog, cara masukkan gambar.

2. Kelas blog penulisan. Modul jawab 8 analisa soalan, email, blog. Konsisten menulis 44 entri pertama.

Yang agak tak menyempat nak belajar sendiri untuk blog bisnes, boleh tempah je. Saya boleh buatkan untuk kalian. 2 hari siap, dan boleh fokus menulis secara konsisten.

Ok pilih nak yang mana.

Branding For Bisnes

Kadang-kadang dengan buat benda yang simple tapi power boleh boom kan engagement Facebook.

Tak percaya? Cuba lihat posting FB saya. Sentiasa meriah & ada respon yang best-best.

Semua ni saya belajar dalam kelas #Branding_For_Business sahaja. Kelas best. Circle sangat sangat positive.

Dengan bonus bernilai lebih RM300+. Memang sumpah sangat berbaloi-baloi. Korang pun mesti nak join kan? Ramai-ramai la best. Bertambah networking. Murah lagi rezeki.

Belajar Beriklan di Mudah.my

Tek : Anys Idayu Zakaria

Bila buat satu-satu iklan dengan menggunakan medium baru yang kita tak pernah guna memang banyak cabarannya.

Seminggu dua ni aku asyik mencuba Mudah.my untuk masuk iklan di bahagian property. Mula-mula memang rasa nak give up juga. Masuk iklan satu, nak iklan lagi kena reject. Register email lain pula. Masuk satu, buat kali kedua kena reject juga.

Jenuh juga aku mencari buku, bengkel atau ilmu. Tanya orang yang biasa guna medium Mudah.my. Tapi belum ketemu lagi dengan orang yang boleh berkongsi atau yang ada buat kelas ni.

Betul kata orang, dalam bisnes memang tak boleh give up. Buat tu tak jadi, kena cuba cara lain. Try, adjust dan apply.

Godeh sana sini, akhirnya berjaya register akaun pro niaga. Dan iklan pun dah boleh masuk lebih dari satu. Kalau aku give up hari tu belum tentu lagi iklan boleh berjalan laju macam ni. Walaupun masih merangkak-rangkak. Yang penting tak putus asa kan.

Ada ke yang sudi berkongsi ilmu beriklan di mudah.my, kalau kau ada kenal sesiapa yang buat kelas mudah.my bolehlah kongsi siapa orangnya. Nak pi tuntut ilmu dengan mereka.

Jangan Biarkan FB Krik Krik

FB krik krik pun biar jer. Awak tu peniaga ONLINE. Cukup cukuplah buang masa meroyan up status syok sendiri, lebih baik belajar cara betul tulis STORI.

Kelas 7 hari, untuk berNETWORKING dan bina PERSONAL BRANDING dengan STORI yang berkualiti.
.
Tak lama lagi kelas nak mula. Daftar la dengan saya. Sebelum cengkerik yang korang bela tu tua. Kita bagi hapuskan cengkerik, bagi power korang punya FB dengan status stori yang menarik.

Tuesday, 25 July 2017

Bengkel Viral-lah, Khairul Hakimin Muhammad


BENGKEL VIRAL-LAH 

19 Ogos 2017 (Sabtu)
9-.00 pagi - 12 tengah hari
Hotel Sri Malaysia Larkin, JB

Yuran hanya RM170.00 untuk yang mendaftar sebelum 10 Ogos. Pendaftaran selepas 10 Ogos menjadi RM200

Terhad hanya untuk 30 orang sahaja.

Monday, 24 July 2017

Belajar Branding

Tek : Anys Idayi Zakaria

Untuk newbies yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia bisnes dan nak gunakan FB, sebaiknya kalian belajar dulu menulis dengan cara yang betul, dan belajar bagaimana nak membina personal branding diri sendiri.

Personal branding tidak memerlukan produk. Sebab kita nak up diri kita. Kita nak orang kenal siapa kita. Kita nak berkawan dan besarkan networking.

Tak kesahlah kau buat dropship ke, produk sendiri ke, buat servis ke. Yang penting belajar dulu personal branding. Kalau yang ada produk sendiri boleh la belajar produk branding & personal branding. Kan sekali jalan tu.

Bukannya kau duk up produk tak henti-henti di FB. Rakan FB pun ada berapa kerat, networking pun tak berkembang. Pastu kau meroyan kata penat duk buat sales hari-hari tapi tak de orang nak beli.

Orang tak kesah kau jual apa. Tapi orang akan kesah, dan seronok berkawan kalau kau pandai beli hati dan jiwa mereka. Macam mana? Itulah penting personal branding.

2 label Utama Blog

Tek : Anys Idayu Zakaria

Dalam menulis blog, ada 2 label utama untuk bantu kita menulis dengan lebih konsisten setiap hari.

Label Catatan harian : Aktiviti seharian dari bangun tidur sampailah nak tidur semula. Catat dan tulis di buku nota dan pindah masuk ke blog.

Label catatan pengalaman : Banyak kisah yang boleh dikongsi. Kisah masa zaman sekolah, kisah di universiti, kisah kehidupan, kisah berniaga atau kerja.

Fokus 2 label ni sahaja sudah mampu untuk menulis dengan konsisten. 44 entri pertama.

Ok jom daftar kelas jika masih samar-samar lagi.

Saturday, 22 July 2017

Bengkel Viral-lah di JB

Tek : Anys Idayu Zakaria

Sekarang semua orang tahu Facebook bukan hanya media sosial untuk suka suki. Bukan hanya sebagai tempat melepas marah, geram dan meroyan.

Menulis di FB perlu ada stategi. Empat kuadrant penting yang perlu ada iaitu impak positif, fakta, emosi dan bahasa. Bila keempat-empat kuadrant ni bergabung, fuhhh pastinya penulisan kau akan membuatkan rakan dan follower sentiasa ternanti-nanti. Rindu nak baca apa sahaja posting bermanfaat yang kau tulis.

Kau perlu tahu, menulis di FB perlukan latihan yang sangat konsisten supaya impaknya akan menjadi lebih baik dan woww.

Tak usah pening kepala, kali ini sekali lagi kami bawakan Bapa Viral Kebangsaan, untuk kita sama-sama belajar bagaimana mahu menulis dengan lebih baik dan mantap di FB.

Nah untuk kau yang berada di JOHOR BAHRU dan sekitarnya.

Bengkel Viral-lah Bersama Tuan Khairul Hakimin Muhammad

19 OGOS 2017 (Sabtu)

9.00pagi - 12 Tengah hari

Lokasi : Hotel Sri Malaysia, Larkin

Terhad hanya untuk 30 peserta sahaja.

Mahu jadi yang terawal, silalah WA segera

017-7912993

017-7912993

Friday, 21 July 2017

Personal Branding Penting Untuk Newbies

Tek : Anys Idayu Zakaria

Untuk newbies yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia bisnes dan nak gunakan FB, sebaiknya kalian belajar dulu menulis dengan cara yang betul, dan belajar bagaimana nak membina personal branding diri sendiri.

Personal branding tidak memerlukan produk. Sebab kita nak up diri kita. Kita nak orang kenal siapa kita. Kita nak berkawan dan besarkan networking.

Tak kesahlah kau buat dropship ke, produk sendiri ke, buat servis ke. Yang penting belajar dulu personal branding. Kalau yang ada produk sendiri boleh la belajar produk branding & personal branding. Kan sekali jalan tu.

Bukannya kau duk up produk tak henti-henti di FB. Rakan FB pun ada berapa kerat, networking pun tak berkembang. Pastu kau meroyan kata penat duk buat sales hari-hari tapi tak de orang nak beli.

Orang tak kesah kau jual apa. Tapi orang akan kesah, dan seronok berkawan kalau kau pandai beli hati dan jiwa mereka. Macam mana? Itulah penting personal branding.

Yang mahu belajar personal Branding di FB saya cadangkan kalian sertai kelas GENG LIKE

Apa tu Geng Like (GL) ☺

#GengLike ialah kelas online 7 hari dalam group FB.

Setiap yang daftar akan belajar:

1- Personal branding
2- Copywriting
3- Content
4- Story
5- FB Engagement

Yuran KELAS GENG LIKE HANYA RM69 SAHAJA

Kenapa murah?
Sebab kami nak bagi peluang kepada lebih ramai orang join.

Untuk mereka yang SERIUS nak upgrade diri dalam bisnes,

Geng Like adalah satu kursus yang wajib untuk dijoin. 😊

Bonus dan free yang akan anda dapat apabila sertai kelas GENG LIKE👇

✔ E BOOK "100 POSTING TARIK LIKE" yang bernilai RM39.

✔ E BOOK "PENGURUSAN KEWANGAN CARA NEWBIE" yang bernilai RM69.

✔ E BOOK 8 NOTA MENULIS

✔ E BOOK 6 NOTA PANTANG LARANG

✔ GROUP NETWORKING yang bernilai RM199.

✔ 3 VIDEO BASIC AGENT SYSTEM (OZIR ZURI) yang bernilai RM99.

✔ 4 VIDEO SALES (AQIF AZIZAN) yang bernilai RM99.

Yang mahu daftar boleh WA 0177912993

Friday, 14 July 2017

Modul Baru Geng Like

Ada orang tanya penting ke engagement. Jawabnya penting kerana "more engagement more reach". Maksudnya lagi banyak orang like, komen, share status kita lebih ramai orang boleh lihat apa yang kita post. Lebih ramai akan nampak FB kita. Yang dulu suam-suam kuku, boleh jadi lebih meriah bila tinggi engagement tau.

Kali ini dengan modul baru dan yuran juga lebih rendah sedikit. Rugi sangat kalau tak rebut peluang ni.

Hari 1 - Dimasukkan ke dalam group.
Hari 2 - Orientasi
Hari 3 - Personal Branding
Hari 4 - Copywriting
Hari 5 - Content Marketing
Hari 6 - Storytelling
Hari 7 - Engagement FB
.
Ada yang berminat untuk daftar. Kelas akan bermula 30hb ini. WA 0177912993

Personal Branding di FB

Kita bina Personal Branding di FB supaya kita mudah diterima oleh orang lain menjadi rakan FB dan supaya kita boleh membina jaringan network yang lebih luas!

Status-status FB kita menentukan bagaimana Personal Branding kita terbentuk. Kalau asyik SHARE status orang saja, orang lain tengok, mereka tak mahu berkawan.

Jadi, jaga status FB kita. Update perkongsian yang menarik. Jaga wall FB kita supaya 'bersih'. Bagaimana nak jaga wall FB supaya bersih, belajar dalam #GengLike #agenGL

Ilmu Bisnes 5 dalam 1

Nak belajar ilmu bisnes 5 in 1?
Kalau anda follow kelas 7 hari ini, anda akan mahir:

1) Polish personal branding anda sehingga orang kenal bisnes anda. 

2) Tinggikan engagement FB anda. Baru lah posting tak krik krik macam cengkerik.

3) Dah reti buat ayat iklan di wall. Malah, boleh guna untuk Fbads anda juga.

4) Strategy penulisan content marketing yang power untuk bina trust.

5) Pandai menulis cerita cerita yang pembaca suka & viral-kan dengan rela hati.

Ya, ini anda akna dapat kalau fokus & follow kelas 7 hari ini rapat-rapat.

Nak tahu details dan nak bonus bernilai lebih RM300+?

Jom daftar kelas GENG LIKE. WA 0177912993 untuk pendaftaran.

Wall FB Meriah Dengan Geng Like

“STRES FB KRIK KRIK MACAM TANAH KUBUR?”
Kalau nak wall meriah dan dapat sambutan, belajar lah personal branding.

Kelas ini bukan sahaja belajar personal branding. Banyak giler. Copywriting, content dan story telling pun korang akan belajar. Memang terlajak berbaloi.

Semua ini korang belajar apabila join #GengLike. Memang best. Memang happening. Memang havoc!

Nak join kelas geng like, jom klik sini https://genglike.onpay.my/order/form/joingsl/Anies

Tulis Sendiri Status di FB

Tek : Anys Idayu Zakaria

Dalam membina branding sendiri di FB, silalah perah idea sendiri ketika menulis di FB. Jangan suka copy dan paste status orang lain, jadikan hak milik sendiri.

Setiap kali baca status rakan fb, bila ada rasa wow dalam ceritanya, aku akan scroll hingga akhir untuk tengok cerita tersebut ditulis sendiri atau di C&P. Kalau C&P, terus hilang mood nak baca.

Bukan main up status, cantek punya jalan cerita. Tapi orang lain yang penat mencari idea. Amboi amboi amboi.

Mulai sekarang apa kata kita praktis menulis. Tulis pendek pun tak mengapa. Pastikan ejaan penuh. Dan latih tulis setiap hari.

Nak buat latihan menulis, join kelas GENG LIKE. Kalian turut akan belajar menulis di FB.

Networking Bermula di Geng like

Di dalam #GengLike, ada yang jumpa kawan baru, ada yang dah berkawan macam adik beradik, ada yang jumpa partner bisnes dan ada yang jumpa jodoh.

Itulah pentingnya networking.

Jom bermula di Geng Like.

Mana tahu korang berjumpa jodohkan.

Yang berminat mahu daftar, boleh WA 0177912993

Atau boleh terus daftar melalui link ini
https://genglike.onpay.my/order/form/joingsl/Anies

Tentang Saya

Tek : Anys Idayu Zakaria

Hai semua. Nama saya Anys Idayu Zakaria. Berasal dari Pasir Mas Kelantan. Sudah hampir 27 tahun menetap di Johor. Sebab itu bila bercakap tiada langsung loghat kelantan, kerana saya tidak pernah tinggal mahupun membesar di sana.

.
Tahun ini sudah mencecah 33 tahun. Tapi masih sweet, kecil molek lagi maintain seperti 17 tahun. Ini orang kata. Bukan saya. Pernah mendirikan rumah tangga. Tapi sekarang saya memegang status Ibu tunggal kepada 2 orang puteri.

.
Kalian boleh sahaja panggil saya Aiz atau Anies. Rutin kehidupan masih seperti dulu. Keluar pagi balik petang. Bekerja sebagai seorang penjawat awam di salah sebuah jabatan kerajaan di Johor Bahru. Di samping menjalankan bisnes online. Hujung minggu kini sudah kembali lapang kerana tiada lagi kelas di UTM.

.
Saya bukan pakar dalam mana-mana bidang.  Hanya berkongsi kisah kehidupan masa lampau untuk pengajaran kepada wanita terutamanya yang mengalami keperitan kerana terpaksa menanggung keluarga. Saya juga sedang cuba menulis bagaimana cara untuk wanita mendapat pembelaan dan hak-hak yang sewajarnya, mengikut pengalaman yang telah saya lalui.

.
Ribuan terima kasih kepada yang sudi singgah di blog ini. Blog ini lebih berkisar kepada bisnes online yang saya jalankan.

Jika mahu baca kisah kehidupan dan pengajian atau lain-lain, boleh follow blog http://kisahhidupanies.blogspot.com

Friday, 23 June 2017

Ramadan Berakhir

Tek : Anys Idayu Zakaria

Assalamualaikum selamat pagi jumaat. Mentari sudah memberi sinar. Bangun dan kemas rumah. Berbaki 2 hari sahaja lahi Ramadan berakhir. Moga Tuhan sentiasa berkati apa jua urusan kita.

Semoga kalian yang sudah bergerak pulang ke kampung halaman selamat sampai. Hati-hati di perjalanan. Biar lambat asalkan selamat sampai.

Kepentingan Personal Branding

Kenapa masih belum dapatkan eBook 11 Steps Personal Branding (11SPB)?

(1) Penting ke Personal Branding?

Anda lebih percaya Nora Danish jual tudung atau Nonono jual tudung?
Kita bukan nak capai darjat artis tapi at least orang percaya kita berbanding orang lain.

(2) Berkesan ke?
99.9% berkesan kalau anda apply semua tips ebook ini secara konsisten selama 3 bulan.

(3) Kalau tak best?
Dont worry. Ada 7 hari polisi refund. Tak best, contact kami. Kami refund.

(4) Takut tak faham la.
Ebook ini mesra newbie. Siap ada gambar dan contoh lagi. Tak faham juga, contact kami. Kami bantu.

(5) Nanti laaa. Saya belum sedia.
Nak tunggu bila? Bila sales dah drop baru nak belajar? Mak saya pesan, bila masa ada la kena beringat.Supaya kalau jatuh, kita ada pelampung dan masih dapat bernafas. Survive

(6) Errr.
Haaa. Dah takde alasan apa lagi dah kan? So, masih berkira kira lagi ke?
Kami nak tolong anda sampai bagi diskaun 50%. Tinggal tindakan dari anda sahaja.

Lain la kalau anda nak beli pada masa hari pelancaran dengan harga 2 kali ganda. Kami terima.

Tapi, kalau anda serius nak baca hari ini juga. Masih ada 50% diskaun harga. Masih belum terlambat.

WA SEGERA 0177912993 saya bantu kalian untuk belian ebook ini ya.

Sunday, 18 June 2017

Personal Branding

Apa itu PERSONAL BRANDING?
Personal branding bukannya dapat banyak like.

Personal branding adalah menjenamakan diri kita dengan baik. Tulis ejaan penuh, tulis status yang positif, hanya post gambar diri kita yang terbaik.

Dapat banyak like juga sebahagian dari PB. Tapi kalau tak dapat banyak like, bukan bermaksud PB dia tak menjadi. Cara kita menjenamakan diri kenal betul.

Itulah sebahagian daripada PB. Boleh praktik dan baca lebih banyak ilmu PB DALAM EBOOK 11 STEP PERSONAL BRANDING.

Masih ada PROMOSI DISKAUN 50%. HANYA RM30 SAHAJA.

Tahniah kepada kalian yang sudah dapatkan ebook ini. Yang belum jom cepat-cepat sebelum harga kembali pada asal.

"NAK BELAJAR BRANDING SUPAYA RAMAI ORANG KENAL & PRODUK PUN LAKU?"
=====
.
Dalam eBook "11 Steps Personal Branding", anda akan belajar:
.
[••] Bagaimana mencipta persepsi WOW apabila orang masuk ke wall Facebook anda. Yeah!
.
[••] Bagaimana strategi update status yang orang tak menyampah. Malah, orang tertunggu post anda.
.
[••] Bagaimana jadi famous dengan cepat & selamat. Hanya dengan teknik papan luncur.
.
[••] Bagaimana elakkan dari tulis perkara yang boleh jatuhkan 'maruah' Facebook anda.
.
[••] Bagaimana pastikan tak ada yang berani cemarkan wall anda dengan posting merapu & merepek.
.
[••] Bagaimana buat audiens rasa selesa dan rasa dekat dengan anda dengan guna teknik rahsia ini.
.
[••] Dan macam macam lagi yang bakal abam tampor kongsikan dengan semua.
.
.
=====
"PALING BEST, SAYA TUNJUK SEMUA STEP DENGAN DETAILS & BERGAMBAR."
=====
.
Haaa, baru lah korang senang faham & senang buat. Betul tak? Kemudian, senang la buat duit.
.
Saya betul-betul nak bocor asas personal branding kepada anda supaya anda berjaya.
.
.
=====
"SAYA NAK BAGI LAGI SPECIAL OFFER UNTUK ANDA."
=====
.
Kalau dapatkan hari ini,
.
Saya akan bagi:
[++] DISKAUN 50%. (Jimat RM30)
.
Tapi untuk 200 orang pertama sahaja. Kemudian, saya tutup sebab nak fokus pada support pembeli.
.
.
=====
ANDA S.E.R.I.U.S NAK DAPATKAN EBOOK INI?
=====
.
Kami pun tak sabar sabar untuk kongsikan ilmu personal branding dengan anda.
.
Jadi, langkah seterusnya adalah:
.
Klik pada link belian di bawah https://genglike.onpay.my/order/form/stepspb/Anies

UNTUK DAPATKAN EBOOK INI DENGAN HARGA DISKAUN RM30.

Wednesday, 14 June 2017

11 Steps Personal Branding

Ebook 11 STEPS PERSONAL BRANDING sedikit berlainan daripada modul GENG LIKE. Dalam GL, kita banyak belajar bab menulis. Dalam ebook 11SPB, kita nak SUSUN FB supaya cantik, kemas dan sesuai untuk bina personal branding.

11SPB bukan untuk dapat banyak LIKE. 11SPB adalah untuk PERSONAL BRANDING bukannya BANYAK LIKE.

Yang mahu belajar PERSONAL BRANDING WAJIB dapatkan ebook ini. Diskaun harga 50% tau. Sebelum harga kembali pada asal.

Bagi yang berminat boleh WA 0177912993, atau terus klik link di bawah untuk belian

https://genglike.onpay.my/order/form/stepspb/Anies

HANYA UNTUK 200 PEMBELI PERTAMA SAHAJA. Selepas raya harga kembali kepada RM60

Usahawan Online Mesti Tahu Branding Diri

Ini untuk usahwan online!
Kalau anda belum berani/tak cukup duit untuk spend iklan berbayar, anda perlu mula jadi 'public figure'.

Untuk jadi public figure, perlu tahu ilmu personal branding supaya tak syok sendiri. Syok sendiri sangat memedihkan hati.

Saya rekemen eBook 11 Steps Personal Branding (11SPB) sebab diceritakan dengan jelas bagaimana mahu praktikkan Personal Branding. Ada step bergambar dan contoh.

Lagipun, sekarang tengah offer diskaun 50%. Serius. Sangat berbaloi lah untuk dibaca.

"NAK BELAJAR BRANDING SUPAYA RAMAI ORANG KENAL & PRODUK PUN LAKU?"
=====
.
Dalam eBook "11 Steps Personal Branding", anda akan belajar:
.
[••] Bagaimana mencipta persepsi WOW apabila orang masuk ke wall Facebook anda. Yeah!
.
[••] Bagaimana strategi update status yang orang tak menyampah. Malah, orang tertunggu post anda.
.
[••] Bagaimana jadi famous dengan cepat & selamat. Hanya dengan teknik papan luncur.
.
[••] Bagaimana elakkan dari tulis perkara yang boleh jatuhkan 'maruah' Facebook anda.
.
[••] Bagaimana pastikan tak ada yang berani cemarkan wall anda dengan posting merapu & merepek.
.
[••] Bagaimana buat audiens rasa selesa dan rasa dekat dengan anda dengan guna teknik rahsia ini.
.
[••] Dan macam macam lagi yang bakal abam tampor kongsikan dengan semua.
.
.
=====
"PALING BEST, SAYA TUNJUK SEMUA STEP DENGAN DETAILS & BERGAMBAR."
=====
.
Haaa, baru lah korang senang faham & senang buat. Betul tak? Kemudian, senang la buat duit.
.
Saya betul-betul nak bocor asas personal branding kepada anda supaya anda berjaya.
.
.
=====
"SAYA NAK BAGI LAGI SPECIAL OFFER UNTUK ANDA."
=====
.
Kalau dapatkan hari ini,
.
Saya akan bagi:
[++] DISKAUN 50%. (Jimat RM30)
.
Tapi untuk 200 orang pertama sahaja. Kemudian, saya tutup sebab nak fokus pada support pembeli.
.
.
=====
ANDA S.E.R.I.U.S NAK DAPATKAN EBOOK INI?
=====
.
Kami pun tak sabar sabar untuk kongsikan ilmu personal branding dengan anda.
.
Jadi, langkah seterusnya adalah:
.
Klik pada link belian di bawah https://genglike.onpay.my/order/form/stepspb/Anies

UNTUK DAPATKAN EBOOK INI DENGAN HARGA DISKAUN RM30.

Cara Untuk Nama Dijejak Google

Tek : Anys Idayu Zakaria

Cara mudah untuk nama dan produk kita dijejak di carian google, melalui perkongsian di blog.

Lebih banyak kita menulis blog, lebih mudah dan cepat orang jumpa blog, produk dan nama yang kita brandingkan.

Caranya, hanya buat latihan secara konsisten 44 entri, dalam masa sebulan. Bagi yang mahu belajar boleh join kelas online blog bisnes. Kami sudah buka pendaftaran. Puasa pun boleh belajar.

Sunday, 11 June 2017

Belajar Branding Diri di FB

3 elemen wajib ada bagi setiap newbie yang mahu mengembangkan bisnes iaitu Branding, Menulis, Networking.

Geng Like adalah platform untuk anda buat PERSONAL BRANDING dengan betul untuk bisnes. Anda akan belajar BRANDING, MENULIS & BERNETWORKING dengan ahli yang lain.

Tanpa BRANDING DIRI, orang TAK KENAL siapa kita. Kalau TAK KENAL, TAK PERCAYA. Jual beli berlaku atas dasar PERCAYA sahaja. Not more than that.

Bagaimana cara? Inilah peluang untuk anda belajar dalam GENG LIKE. Pendaftaran sudah dibuka. WA 0177912993

Friday, 2 June 2017

Geng like Bukan Auto Like

Ramai ingat dengan GENG LIKE kita boleh dapat auto like. Robot yang bagi like. Jawapannya tidak sama sekali. Mari lihat apa yang kalian dapat dalam Geng Like

-'Cara betul' membuat iklan di Wall FB Personal
-Cara mudah untuk dapatkan banyak likes bukan auto sistem.
-Cara untuk tingkatkan 'engagement' dengan prospek
- Cara mudah untuk dapat sahabat Positif.
- Cara untuk bagi FB TAK KRIK KRIK lagi.

Mudahnya, cara yang betul kalian mahu belajar gunakan FB untuk branding, bernetworking, menulis dan berjualan.

Pendaftaran GENG LIKE FAMILY E sudah dibuka. WA 0177912993 untuk daftar ya. GOLD BAR menanti kalian.

Bonus menanti, untuk kalian yang daftar dengan saya, saya bagi 3 langkah mudah untuk mula membina blog. Ok cun tak.

Sunday, 28 May 2017

Menulis Dengan Ejaan Penuh Cara Branding Diri

Tek : Anys Idayu Zakaria

Kau tahu kawan dulu ketika zaman baru belajar berblog saya sering ditegaskan supaya menulis dengan ejaan penuh. Mula tak berapa nak faham sangat fungsinya. Tapi sebagai pelajar yang taat setia saya ikut sahaja. Rupanya bila sudah berjinak-jinak dengan dunia penulisan, dan membina branding diri baru faham pentingnya mengeja penuh. 

.
Kerana mengeja dengan penuh aku pernah dapat pujian daripada seorang rakan di FB. Katanya suka baca apa yang aku tulis. Mudah faham. Ejaan penuh. Tiada ringkas-ringkas.

.
Bukan pujian itu yang nak dibanggakan. Nak bagitau, bila apa yang kita tulis orang mudah faham jadinya orang sukalah baca setiap penulisan kitakan. Dari situlah kita belajar mengumpul ‘follower’.

.
Biarlah orang kata macam budak sekolah, baca ayat buku teks. Tak mengapa, kerana di sekolah pun kita dilatih begitu. Kenapa tidak diteruskan ilmu tersebutkan.

Ok jom mula hari ini tulis dengan ejaan penuh, salah satu cara membina branding diri anda!

.
Aiz
Nak muntah hijau rasa bila baca ejaan tak penuh.

Saturday, 27 May 2017

Ramadhan Pesta Tambah Amal dan Ilmu

Tek : Anys Idayu Zakaria

Alhamdulillah dipertemukan Ramadan kali ini. Harapnya semangat dan azam yang dipasang dari malam tadi kekal hingga ke akhir bulan Ramadan. Tidak hanya separuh jalan.

Inilah masanya yang dikatakan Pesta Ibadah. Audit diri, tambah dan tingkat amal. Semoga keberkatan mengiringi kita semua.

Biasanya bila Ramadhan, selain upgrade amal ramai yang akan upgrade ilmu.

Yang mahu tambah ilmu kelas-kelas online tersedia untuk kalian.

Kelas asas blog mula bisnes pendaftaran Jun sudah dibuka. Kita mula kelas 10 Jun-30Jun.

Kelas Geng Like Family E (GLFE) sudah dibuka pendaftaran. Kelas bermula 18 - 24 Jun

Untuk daftar WA 0177912993.

Salam Ramadan. Selamat berpuasa semua.

Branding Diri Dengan Geng Like

Konsep Geng Like
Geng Like adalah Program 14 Hari untuk belajar Personal Branding dan Menulis

KEUNIKAN Geng Like branding naik cepat sebab ada SUPPORT dari ahli lain.

Apabila join Geng Like kalian akan dapat 4 bonus yang bernilai RM406. Berganda nilai yang akan diperolehi

- Ebook “100 Posting Tarik Like” (bernilai RM39)

- Ebook “Asas Pengurusan Wang” (bernilai RM69)

- 4 Video “Rocket Sales” (bernilai RM99)

- 3 Video “Basic Agent System” (bernilai RM99)

Yuran sebenar adalah RM375.

Tapi, kami buka SERENDAH RM69 daftar seorang (Jimat RM306)

RM130 jika daftar berdua.😍😍😍

Pendaftaran dibuka GENG LIKE FAMILY E (18 - 24 Jun). Bagi yang berminat boleh WA terus 0177912993. Saya bantu pendaftaran kalian ya.

Belajar Branding, Menulis dan Bernetworking

CARA KALIS PESAING SECARA PERCUMA?

Paling MUDAH adalah dengan menjadi FAMOUS. Atau jadi TUMPUAN orang ramai.

.
Tak perlu jadi PELAKON/PENYANYI untuk FAMOUS. Semudah jadi orang yang BERI NILAI.  Kalau anda penjual produk KECANTIKAN. Beri TIPS, ARTIKEL, VIDEO percuma tentang KECANTIKAN.

.
3 ELEMEN penting untuk kekal konsisten :
1) BRANDING
2) MENULIS
3) NETWORKING dan...

.
3 ELEMEN ini kalian boleh BELAJAR dalam GENG LIKE. Dengan yuran SUPER BERBALOI, kalian UNTUNG BERGANDA.

Ada yang mahu belajar, boleh terus WA 0177912993

Berbaloi Yuran Geng like

Berbaloi ke Yuran pelaburan RM69? Mari kita tengok apa kata mereka.

.
Sejujurnya macam kejutan budaya bagi saya. Saya biasanya jadi silent reader & stalker. Sekarang tiba-tiba kawan bertambah.Blur sekejab bila orang like dan komen. Cuma saya patut belajar kendalikan perasaan malu bila Buat posting. Kawan-kawan pun tanya kenapa FB saya kelihatan huru hara. Ini lebih berbaloi dari apa yang saya bayar. (Pn Hirma, GLFB)

Dulu Krik2 FB Akak Sekarang alhamdulillah  yang Best  Dapat Adik Beradik Dan Rakan Baru Berdesup Diorang Dok PM Whssp Nak Order Dan Tanya Pascal Produk...Sebab Tu  Akak Memang Yakin #GengLike Boleh Bantu Akak Naikkan  Pendapatan Akak Sebagai Suri Runah Yang Hanya Mencari Rezeki Dihujung Jari...Alhamdulillah Syukur Pada Allah Terimakasih juga Pada Anys Dan GL Semua yang Support. (Pn Ros Nani, GLFB)

Woww nampaknya berbaloi-baloi bagi mereka yang betul-betul praktik ilmukan. Tahniah kepada semua peserta GLFA & GLFB.

Alhamdulilah kami sudah buka pendaftaran GLFE yang akan bermula pada 18 Jun ini. Kalian yang tak nak lepas peluang belajar branding, menulis dan bernetworking jom join GENG LIKE FAMILY E.

Boleh hubungi saya di WA 0177912993

Jangan Beriklan di FB

Tek : Anys Idayu Zakaria

Update status lebih 20 kali sehari.

18 kali iklan tanpa henti. 2 kali je status biasa. Tu pun status meroyan, merapu.

Lepas tu kau bising kenapa tak de orang beli produk kau jual.

Dik, FB bukan untuk beriklan tanpa henti. Kau tengok ABPBH pun bising bila iklan. Ini pula orang lain tengok iklan memanjang. Diorang pun jemu dik.

Apa kata touch mereka dengan perkongsian melalui penulisan. Sesekali pergi la jalan-jalan support wall rakan. Berukhwah gitu. Kan.

Tak pandai nak buat semua tu? Dah jangan risau. Boleh belajar semua dalam GL.

Apa yang Geng Like boleh bantu anda?
Geng Like boleh bantu kalian untuk dapatkan networking yang lebih besar dalam bisnes, bila kalian berada bersama ratusan peserta Geng Like yang lain.
.

Dan saya pula boleh bantu kalian untuk sertai Geng Like ;) suka. Kalau suka jom daftar GL. WA no ni ye 017-7912993

Monday, 22 May 2017

Marketing Free Dalam Bisnes

Tek : Anys Idayu Zakaria

Kata salah seorang guru saya, tak ada free marketing dalam bisnes. Nak dapat hasilnya, kita perlu buat pelaburan.

Iye betul, blog medium percuma.  Jika kita guna yang basic pun sudah boleh dapat pelanggan dari blog. Tapi mestilah betul caranya. Belajar hasilkan blog yang mudah dijejak pelanggan di carian google.

16 langkah sahaja untuk selesaikan kedai online, platform blogspot.

Termasuk borang tempahan.

Modul blogshop.

Pendaftaran kelas Blog Bisnes Bulan Jun sudah dibuka. Kalian yang mahu daftar boleh WA saya terus ya 0177912993 (Anies)

Ilmu Memulakan Bisnes

Untuk kalian yang mahu belajar bagaimana untuk menyusun bisnes dan merancang bisnes untuk 3 tahun akan datang.

10 modul yang akan dipelajari dalam 10 minggu untuk startup bisnes.

Personal branding
Copywriting
Content
Story telling
Close sales
Follow up
Database
Akaun
Roadmap
Sales booster

Semuanya boleh dipelajari dalam GENG LIKE PREMIUM (GLP). Untungkan. Online sahaja boleh belajar modul-modul ini.

Rugi tau sapa tak rebut peluang ni. Kalian yang sudah mendaftar sebagai GENG LIKE sahaja berpeluang untuk sertai GLP.

Untuk sertai GENG LIKE PREMIUM, kalian perlu sertai mana-mana sesi kelas GENG LIKE terlebih dahulu. Sekarang ni kami buka pendaftaran untuk GENG LIKE FAMILY D (GLFD). Kelas akan bermula 28Mei - 3 Jun. Selepas selesai kelas di GLFD barulah boleh daftar ke GLP

Yuran kebijaksanaan RM69 (GL) & RM100 (GLP). Hanya RM169 kalian akan dapat belajar branding di FB, Bernetworking, belajar menulis dan ilmu memulakan bisnes.

Berminat? Boleh terus WA saya 0177912993

Cara Mudah Kalis Pesaing Bisnes

CARA KALIS PESAING SECARA PERCUMA?

Paling MUDAH adalah dengan menjadi FAMOUS. Atau jadi TUMPUAN orang ramai.

.
Tak perlu jadi PELAKON/PENYANYI untuk FAMOUS. Semudah jadi orang yang BERI NILAI.  Kalau anda penjual produk KECANTIKAN. Beri TIPS, ARTIKEL, VIDEO percuma tentang KECANTIKAN.

.
3 ELEMEN penting untuk kekal konsisten :
1) BRANDING
2) MENULIS
3) NETWORKING dan...

.
3 ELEMEN ini kalian boleh BELAJAR dalam GENG LIKE. Dengan yuran SUPER BERBALOI, kalian UNTUNG BERGANDA.

Ada yang mahu belajar, boleh terus WA 0177912993

Tuesday, 16 May 2017

Selamat Hari Guru

Tek : Anys Idayu Zakaria

Guru antara insan yang tak kenal jemu mencurah ilmu. Insan yang akan tersenyum gembira apabila melihat kejayaan anak didiknya. Insan yang tidak pernah mengharap balasan, cukuplah hadiahkan kejayaan kita buat mereka.

.
SELAMAT HARI GURU untuk semua warga pendidik. Cikgu-cikgu di Tadika Pasti, Sek keb Ulu Tiram, Sek Men Ulu Tiram, Politeknik Port Dickson, Universiti Teknologi Malaysia. Sifu dan mentor online. Kalian yang pernah mencurah ilmu secara langsung atau tidak, yang mengajar erti kehidupan dan hakikat hidup.  Terima kasih ilmu yang telah diberikan. Terima kasih tunjuk ajar dan pengorbanan masa dan tenaga kalian.

.
Tiada ayat indah dan hadiah istimewa untuk dipersembahkan. Hanya doa dan Al Fatihah dalam setiap sujud. Walau di mana pun kalian berada, semoga Tuhan sentiasa membuka pintu rahmat, pintu kesihatan dan keberkatan dalam hidup kalian.

.
Aiz
Kerana kau guru, aku tidak pernah jemu untuk belajar.

Sunday, 14 May 2017

Selamat Hari Ibu

Tek : Anys Idayu Zakaria

Tanpa mereka kita tidak lahir ke dunia. Kehilangan mereka, kita hilang doa keramat dari hati dan sanubari mereka yang sentiasa mendoakan kita.
.
Ya Tuhan Yang Maha Penyayang, Engkau kasihanilah semua insan yang bergelar IBU, limpah rahmat dan kasih sayangMu. Anugerah syurga terindah untuk mereka kelak. Terima kasih atas pengorbanan, kasih sayang dan kerinduan yang mereka curahkan kepada kami.
.
SELAMAT HARI IBU untuk semua yang bergelar Ibu. Apapun gelaran, kalian tetap yang pertama di hati-hati anak-anak.

Untuk bonda tercinta, SELAMAT HARI IBU. Kaulah ratu hatiku.

.
Aiz
Anak Sulong Hjh Naima Yaacob.

Thursday, 11 May 2017

Berbaloi Kelas GL

Tek : Anys Idayu Zakaria

Setiap kali baca pengalaman peserta GL/GSL, saya pasti teruja. Kelas GL kali ini juga dapat komen positif dari mereka. Jom baca apa kata mereka.

"Alhamdulillah memang berbeza. Wall semakin meriah.task yg diberi pun memang membantu teknik tuk kita post dalam fb. Semalam je saya dapat close 1 agent dan dapat rm500 untung bersih. Tq kak anys"❤ (Fitrin Nisa, GLFA)

.
"Alhamdulillah setakat ni okay. Like pun makin byk berbanding dulu dan kwn2 fb yg bukan geng like pun skrg byk muncul dkt status saya.
Saya rasa berbaloi dgn pelaburan ni sbb dgn RM69, saya dpt belajar mcm2 dan ebook" (Nurul Atikah, GLFA)

.
Dulu Krik2 FB Akak Sekarang Alhamdulillah  ,Yang Best  Dapat Adik Beradik Dan Rakan Baru Yang Best Income Kt Acc Hari2 Masuk Berdesup Diorang Dok PM Whssp Nak Order Dan Tanya Pascal Produk...Sebab Tu  Akak Memang Yakin #GengLike Boleh Bantu Akak Naikkan  Pendapatan Akak Sebagai Suri Runah Yang Hanya Mencari Rezeki Dihujung Jari...Alhamdulillah Syukur Pada Allah Terimakasih juga Pada Anys Dan GL Semua yang Support". (Ros Nani, GLFB)
.

Alhamdulillah syukur dengan GL mereka lebih bersemangat mahu aktif dan buat posting di FB. Barulah bersemangat nak berbisnes kan. Mahu daftar GLFD WA 0177912993. #agengenglike

Tuesday, 2 May 2017

Belajar Asas Algoritma FB

Tek : Anys Idayu Zakaria

Geng Like bukan sekadar LIKE semata-mata. Founder GL "Geng Like fokus membantu usahawan online yang mahu belajar perkara asas algoritma FB, cara bagaimana nak menarik orang dan memberi engagement dan reach pada posting kita. Dan yang paling seronok GL membantu kalian yang jenis introvert berkenalan dengan usahawan lain dan bernetworking"

Melalui GSL yang sekarang dikenali sebagai GL, ramai yang sudah dapat manfaatnya.  Geng Like tidak membantu jualan kalian meningkat berganda-ganda, tetapi ilmu yang dipelajari jika kalian pandai dan bijak gunakan peluang Insya Allah pasti jualan juga meningkat.

Kuota kosong untuk GENG LIKE FAMILY C berbaki 110 sahaja.

Jika mahu, baik kalian cepat-cepat daftar. Bila penuh merayu bagai nak selit nama tetap tak boleh. Omputeh kata "No money No Talk". U tak daftar I tak boleh nak selit nama. Gituu.

Nak lebih ohsem dan maklumat lanjut GL, WA 017-7912993, sepantas kilat saya jawab semua pertanyaan kalian. #agenGL

Friday, 28 April 2017

Saya Agen Geng Like

Tek : Anys Idayu Zakaria

Beberapa tahun lepas, bila buat posting di FB selalunya status yang di post berlalu di angin lalu, langsung tak de orang like atau komen. Sendu sesangat. Tambah pula memang majoriti pelanggan datang dari blog.

Tapi sejak saya join GSL, terus berubah ke satu tahap yang lebih baik. Lebih ramai rakan support setiap status yang diupdate. Saya belajar banyak pantang larang yang kita tak digalakkan buat di FB. Belajar lebih banyak menulis dan berkongsi bukan menjual semata-mata. Dan lebih menarik ramai pula yang sudah tahu bisnes dan servis yang saya tawarkan.

Sejak itulah saya nekad mendaftar sebagai AGEN GSL, dan sekarang Comeback dengan nama baru GENG LIKE. Saya mahu bantu rakan-rakan yang lain terutamanya yang menggunakan FB PERSONAL untuk berbisnes belajar ilmu bersama GENG LIKE. Geng Like bukan sekadar LIKE, ilmu yang kalian dapat sangat-sangat berguna jika mahu terus kekal aktif gunakan FB untuk branding dan perkenalkan bisnes.

Tak kisahlah kalian founder produk, agen, dropship, tak de bisnes pun lagi belajar dulu ilmu GENG LIKE. Saya pasti kalian tak menyesal. Tapi ingat, ini hanyalah untuk yang betul-betul hadam dan praktik ilmu. Bukan setakat Bayar Yuran RM69 kelas mula habis pun tak tahu. Kannnn. #agengenglike WA 0177912993

Thursday, 27 April 2017

Apa Yang Diperolehi Dalam Geng Like

Tek : Anys Idayu Zakaria

Apa yang akan peserta dapat bila join GENG LIKE.

1. Tahu apa kesalahan  update status. Pantang larang di FB
2. Cara tingkatkan like pada setiap status.
3. Mendapat EBook ayat power untuk update status
4. Bakal dikelilingi 100 lebih sahabat positif yang juga berniaga.
5. Semangat untuk terus berjaya dalam bisnes meningkat 200%
6. Facebook anda bakal berubah 360 darjah
7. Belajar menulis dan update status dengan betul.
8. PERCUMA ebook, dan video.

Nak dapat kesemuanya jom daftar GENG LIKE FAMILY C. Kelas bermula 28Mei-3 Jun. WA 0177912993

Tuesday, 25 April 2017

Branding

Tek : Anys Idayu Zakaria

Branding yang cuba dibawa sejak beberapa tahun lepas semakin melekat di hati kalian. Hasil bernetworking dan berkawan di FB, gara-gara GSL(sekarang GENG LIKE), semakin ramai mengenali saya sebagai Cikgu Blog dan juga sebagai Agen Geng Like. Terima kasih. Saya amat menghargai sokongan kalian.
.
Juga membawa identiti Mama dua puteri, saya juga menyimpan hasrat untuk menulis dan berkongsi kisah hidup yang boleh dijadikan motivasi dan panduan untuk yang lain. Insya Allah jika diizinkan, apa yang kalian mahu tahu jika kisahnya berkisar “Perjalanan hidup Isteri,Ibu, Pelajar & Ibu Tunggal”.
.
Aiz
Hati mahu menulis.

Wednesday, 19 April 2017

GSL Come Back dengan Nama GENG LIKE

Tek : Anys Idayu Zakaria

Beberapa hari lepas dikejutkan dengan pengumuman dari Founder GSL, Tn Khairul Zahrin. Beliau maklumkan GSL akan buat come back bulan Mei. Dengan nama baru "GENG LIKE".

Wahh teruja betullah kami. Sudah pastinya saya rebut peluang beliau untuk mendaftar sebagai agen.

Peluang ini terbuka untuk semua yang menantikan kehadiran GSL. kelas Geng Like akan bermula pada 7-13 Mei 2017, selama seminggu, bawah kumpulan GENG LIKE FAMILY A (GLFA).

Geng like ini sesuai untuk newbies yang mahu belajar menggunakan FB dengan cara betul untuk berbisnes. Untuk belajar branding, bernetworking dan bukannya like semata.

Kalian yang berminat boleh WA 0177912993 untuk pendaftaran ya. Saya akan terangkan cara untuk mendaftar. Usah berlengah, kerana semalam umum sahaja sudah beratur mereka buat bayaran yuran. Peserta hanya 150 orang sahaja untuk satu sesi. Kita ada hampir 30 agen. Hahha jadinya pastilah akan penuh bila-bila masa sahaja.

Tuesday, 18 April 2017

Belajar Ilmu Storytelling

Tek : Anys Idayu Zakaria 

6 Mei 2017, jangan dilupakan tarikh ini.
.
Kan sudah bilang, kita ada temujanji bersama Tuan Irfan Jani di EDC, Johor Bahru. Kata mahu belajar Ilmu $tori dengan beliau. Bila lagi mahu tunggu sifu turun JB. Inilah peluangnya.
.
Penting ke ilmu $tori ini? Penting jika kau mahu terus pergi jauh dalam bisnes terutamanya. Zaman sekarang pembeli sudah bijak. Mereka tak mahu kau paksa-paksa mereka membeli. Mereka mahu baca kisah dan cerita di sebalik apa yang kau jual. Begitulah ringkasnya.
.
Antara apa yang akan dipelajar ialah Ayat-ayat Call To Action (CTA) Paling Berkesan dan Pernah Diuji, Supaya Pembaca Bertukar Menjadi Pelanggan.
.
Tempah sekarang, tempat terhad. Jika mahu jangan segan-segan WA 017-7912993 (Aiz)

Sunday, 9 April 2017

Bengkel Menulis Buku Umum di Johor Bahru

Tek : Anys Idayu Zakaria 

Yess, akhirnya tamat Sesi Bengkel Menulis Buku Umum Pertama. Masing-masing pulang bersama idea dan gambaran yang jelas, bagaimana mahu bermula. 

Ada hikmahnya kenapa Tuhan tanggungkan saya hadiri kelas ini dahulu. Walaupun hati meronta-ronta nak pergi, ada sahaja halangannya. Hari ini Tuhan makbulkannya, kerana satu misi mahu menulis untuk memotivasikan sasaran pembaca pilihan. Moga impian ini tercapai. Kata Tuan Zamri "tulis jangan takut-takut". 

Alhamdulillah bengkel kali ini, walaupun hanya 25 peserta, kami dapat rasakan keseronokan dan juga ilmu-ilmu yang diberikan semalam seperti rasa mahu lagi dan lagi. Waduh, nasib baik dewan hotel di sewa hingga jam 5 sahaja. Barangkali jika kami punya sendiri mahunya sampai ke malam. heheh.

Apapun, tahniah dan syabas untuk semua peserta. Ada yang sanggup datang dari jauh. Sabah, Sarawak, Bangi, dan juga peserta dari Seberang Tambak. Saya doakan semoga tahun ini terhasil 25 buah buku baru tulisan semua peserta yang hadir hari ini. 

Terima kasih kalian. Kami dari Team #GerobookEvent memohon maaf jika ada sebarang kekurangan sepanjang bengkel ini berlangsung. Jom jamu mata dengan aksi kami di sana. heheh. Jumpa kita semula dengan bengkel seterusnya. Bengkel Stori bersama Tuan Irfan Jani pada 6 Mei nanti. 



















Mula Tulis Blog Jika Mahu Menulis Buku

Tek : Anys Idayu Zakaria 

 
Dalam Bengkel Menulis Buku semalam Tuan Zamri ada menyentuh sedikit tentang blog. Jika mahu google temui nama kita, mulalah menulis dengan blog. Blog jugalah tempat untuk kita mula untuk menulis, selain FB.
.
Seronok tau sebenarnya bila sudah ada blog. Apa yang best, kalian boleh gunakan blog sebagai salah satu tempat untuk menyimpan nota-nota dan koleksi penulisan. Jom mula menulis blog sekarang.
.
Ilmu asas blog sangat membantu untuk kalian mula menulis, kata kunci yang diberikan boleh dijadikan "key word" untuk menulis buku, dan juga carian google.
.
5 tempat lagi khas untuk kalian yang mahu belajar asas ilmu blog. Sudah ada blog, dengan mudah boleh terus menulis.

Wednesday, 5 April 2017

Carian Di Google

Tek : Anys Idayu Zakaria 

Isnin pagi minggu sudah terperanjat bila ustazah Ira telefon. Aku terfikir kenapa pula ye. Ira di sekolah kebangsaan, tapi kenapa ustazah dari sekolah agama yang telefon. Bikin confius ni.
.
Mama : Nak tau kak, pagi tadi ustazah kakak telefon mama. 

Kakak : Ustazah nak apa. Cari Ira ke

Mama : Hahahah ustazah bukan cari Ira. Cari mama. Rupanya ustazah cari barang nak beli, google di internet jumpa no telefon mama.
.
Tergelak-gelak kakak ketawa. Sempat lagi dia kata famous la mama ni.
.
Ye la mama dan ustazah pun tergelak-gelak. Ingatkan ada perkhabaran dari sekolah.


Heheheh sebenarnya beliau sedang mencari Al Quran Digital. Bila membuat carian di google ada terjumpa nama dan no telefon saya. Jadi beliau terus hubungi saya untuk bertanya. 

Jika ikutnya saya sebenarnya bukanlah agen Al Quran ini, tapi tak tahulah bagaimana nama boleh naik. Mungkin kerana dulu saya pernah jadi agen My Qalam. Tapi tu dah lama. Sekejap sahaja. Jadi bila orang-orang dari Johor Bahru mencari produk tersebut, memang mudah untuk temui nama saya. 

Bila fikir semula Al Quran digital ini memang produk pilihan ramai. Kadang tu dalam sehari lebih sekali orang mencarinya. Saya pula memang tak ada seberang contact untuk membantu. Harapnya kalian yang membaca kisah ini, jika ada kenal mana-mana pembekal yang menjual Al Quran digital bolehlah maklumkan ye. Manalah tahu kot boleh jadi agen kan heheh. Al maklum sekarang ni pun sudah hampir masuk Ramadhan. Pasti produk ini menjadi pilihan ramai. 


Tuesday, 4 April 2017

Belajar Membina Blog di Johor Bahru

Tek : Anys Idayu Zakaria 
Foto : Anys Idayu Zakaria 



Jumaat lepas selesai satu sesi personal coaching blog bisnes bersama Puan Norzarin Samson datang dari jauh sanggup turun ke Skudai untuk menimba ilmu. Seorang yang mempunyai kemahiran dalam bidang jahit menjahit pukal. Memang sesuai sangatlah beliau belajar berblog, tambah lagi musim raya nak dekat ni kan.
.
Juga bersama Puan Syu Rusni. Walaupun beliau masih samar-samar bisnes apa yang sesuai dijalankan, setelah berkongsi idea tentang ABDR, nampaknya beliau sudah nampak jalan di situ. Semoga bersama peluang beliau belajar menjana pendapatan bersama Team ABDR. 


Turut serta Tn Ghazali yang bakal bersara sikit masa lagi dari bidang tugas beliau. Apa yang saya kagum, beliau jejak Team kami hasil bacaan Mingguan Wanita. Tanpa ada gadget canggih orang kata, beliau tetap bersemangat mahu belajar menulis blog.

Alhamdulillah 3 jam bersama selesai mereka membina blog masing-masing. Masing-masing pulang dengan wajah ceria. Saya juga hilang rasa mengantuk lihat blog mereka. Hehehehe.

Ok kita buka untuk sesi online pula Bulan April. Berbaki 6 sahaja lagi. Bagi kalian yang berminat untuk mempelajari bagaimana cara untuk membina blog bisnes, boleh sertai kami dalam KELAS ONLINE BLOG pada bulan April ini.  Untuk pertanyaan dan pendaftaran boleh WA 017-7912993

Friday, 31 March 2017

Contoh Blog Yang Aktif

Tek : Anys Idayu Zakaria

Kalian jika mahu lihat contoh blog pelajar  ABDR yang aktif, kalian boleh lihat blog Puan Nasriah Abdullah.  Beliau bukan sahaja aktif berbisnes secara online menggunakan Blog juga FB. Tapi aktif berbazar, aktif ke sana sini sertai ekspo, jualan tapak dan lain-lain.  Jadi siapa kata dah sibuk di luar masih tak boleh berblog kan. Ini antara contoh pelajar blog yang aktif blog dan juga bisnes. Boleh lihat link ini http://nasriahabdullah.blogspot.my

.
Beliau salah seorang pelajar blog ABDR yang belajar secara bersemuka di JB. Merupakan salah seorang Konsultan Mary Kay, Produk kecantikan yang tengah meletup tu. Kalian yang ada buat bisnes produk kecantikan, jika mahu lihat contoh blog boleh jenguk blog Pn Suehaiza Salam http://suehaizasalam.blogspot.my

.
Pn Emme Marina, salah seorang pelajar Blog ABDR yang sangat laju ke depan. Selepas mahir menggunakan blogspot beliau sudah upgrade blog ke domain sendiri. Siapa kata dah belajar gunakan yang percuma tak boleh beli domain. Boleh memang tak de salahnya. Yang penting bagi mahir yang percuma dulukan http://www.emmemarina.com/

.

Ini antara mereka yang memang aktif berblog setelah belajar di ABDR mereka menggunakan blog sebaiknya untuk menulis dan menjana pendapatan. Sudi-sudilah singgah ya. Boleh lihat hasil blog mereka.   Nanti lain hari saya kongsi lagi blog pelajar yang lain. #PelajarblogABDR

Kalian yang mahu sertai kami, boleh daftar untuk KELAS BLOG BISNES atau KELAS BLOG BISNES PENULISAN. Nak lebih mudah, boleh hubungi saya melalui WA 0177912993 saya akan terangkan lebih lanjut ya.

Untuk kelas Blog Bisnes bulan April, berbaki 9 tempat kosong.

Tuesday, 28 March 2017

Jom Tulis Buku Sendiri

Tek : Anys Idayu Zakaria 
Foto : Anys Idayu Zakaria 


 
Soalan : Saya ada cubaan mahu menulis buku. Keterujaan mahu hasilkan sebuah buku sendiri. Ada sesuatu yang saya mahu kongsikan untuk tatapan orang lain, tetapi tidak pandai mahu menulis dan menyusunnya menjadi sebuah buku.
.

Jawapan : Jika kalian seperti ini, wajib hadiri Bengkel Menulis Buku Umum Pertama bakal diadakan di Johor Bharu pada 8 April ini.
.

Soalan : Buku umum tu macam mana pula?
Jawapan : Apa sahaja buku "non-fiksyen" yang kalian mahu tulis. Contohnya pengalaman hidup, kerjaya, motivasi, inspirasi, resipi, hobi, kemahiran dan pengalaman, cara untuk melakukan sesuatu (how - to). Bukan novel atau cerpen.
.

Minggu ini minggu akhir untuk daftar. Jika kalian mahu lihat buku hasil tulisan sendiri berjaya ditulis. Bengkel ini sangat disarankan untuk turut serta.

Belajar Blog di Skudai

Tek : Anys Idayu Zakaria 
Foto : Anys Idayu Zakaria 

 Kami akan anjurkan KELAS ASAS BLOG secara one to one pada

Tarikh : 31 Mac 2017


Masa : 3pm - 6pm


Yuran : RM270 (nota, bonus 6 ebook, pack lunch) 


Tempat : Skudai (akan dimaklumkan semula)


Keperluan : Laptop & buku nota 


Kalian yang berminat, mohon WA saya ye. 017-7912993 

Tuesday, 21 March 2017

Bagaimana Mahu Nama Kita Ada Di Carian Google

Tek : Anys Idayu Zakaria 

Sebaik segera menjawab salam dan bertanya dari mana dan tujuan, si pemanggil mencelah. Agak tidak sabar mahu tahu kenapa dan bagaimana.
.
"Cop, boleh saya tahu macam mana Puan settingkan nama puan ada di google, dan tangga teratas sekali?"
.
Agak berfikir juga mahu menjawab. Apa yang saya setting ya. Jawapan ditanya dengan soalan juga.
.
"Boleh saya tahu apa sebenarnya yang puan sedang cari di google. Maksudnya, apa yang puan taip hingga menemukan nama dan no telefon saya?"
.

"Saya taip Kelas blog, terus keluar nama puan. Jadi saya hubungi puan. Saya nak tanya kelas blog dan cara untuk setting nama seperti puan buat".

Sebenarnya tiada apa rahsia, cara untuk setting. Saya buat secara manual sahaja dengan menulis secara konsisten di blog ini. Kebanyakkan carian yang kalian temui dari blog ini, atau blog-blog saya yang lain. Boleh jadi juga boleh Team ABDR, yang turut menemukan link blog saya.

Fokus dan kata kunci utama ialah menulislah secara konsisten di blog kerana ia membantu nama, blog dan juga apa yang kalian tawarkan mudah dijejak di carian google.

.
Yang ini khas untuk kalian di Johor Bahru

 Kami akan anjurkan KELAS ASAS BLOGSHOP (KEDAI ONLINE) secara one to one pada

Tarikh : 31 Mac 2017

Masa : 3pm - 6pm

Yuran : RM270 (nota, bonus 6 ebook, pack lunch)

Tempat : Skudai (akan dimaklumkan semula)

Keperluan : Laptop & buku nota

Jika Tuan Puan berminat, sila Reply WA 017-7912993, saya akan berikan maklumat lanjut.


Bagi kalian yang jauh, boleh sertai kami di KELAS ONLINE BLOG pada bulan April ini. Juga boleh WA saya untuk keterangan ya.

Ok jumpa lagi.

Monday, 20 March 2017

Wajib Konsisten Menulis Blog

Tek : Anys Idayu Zakaria 

Bagaimana mahu konsisten menulis di Blog?
Tak kisah kalian buat blog fokus untuk berbisnes (blog kedai online) atau blog penulisan, konsisten menulis sehari 1 entri, untuk latihan 44 entri pertama. Nak lebih laju dan lagi baik sehari 2 entri, selesai 44 entri pertama dalam masa 20 hari.

.
Jika bersama kami di kelas blog ABDR, tugasan menulis entri saya katakan tugasan WAJIB buat setiap hari. hahahah biar jenuh mencari idea, janji latihan menulis mesti buat di blog. Tak susah sebenarnya kerana tulis berdasarkan 5 label utama yang diberikan.

Kenapa wajib? Kerana ia salah satu cara untuk latih kita menulis setiap hari, dan menjadi kebiasaan. Jadi bila selesai 44 entri kita masih terus menulis sepatutnya begitulah.  44 entri pertama itu sebagai latihan.  Dan juga, untuk membantu blog kita mudah berada di carian google. 

Wednesday, 15 March 2017

2017 Tahun Tambah Nilai



=======================
2017 TAHUN TAMBAH NILAI BUAT SURIRUMAH
=======================
Pernah tak mengeluh harga barang-barang naik? Duit elaun suami bagi tak pernah naik😭😂
Pernah tak berasa rendah diri kerana menjadi surirumah?
Pernah tak terfikir untuk menjual di facebook apabila melihat kawan-kawan lain ligat berniaga

Pernah kan? Pernah kan?

Kalau anda seorang surirumah, tipulah kalau tak pernah terfikir begitu. Jadi, tahun 2017 KALI INI apakata kita sama-sama TAMBAH NILAI DIRI bersama kami Jemaah Networking AKADEMI BEKERJA DI RUMAH!!

kenapa ABDR?

Kerana ianya rangkaian networking surirumah / suri berkerjaya yang sudah lebih 3 tahun bertapak secara online di Malaysia
Ada kumpulan sokongan secara online yang  terdiri dari pelbagai latar belakang.
Ramai peniaga yang menawarkan servis dropship atau boleh berkenalan dengan insan-insan hebat dalam bidang masing-masing

BAGAIMANA EH CARA NAK SERTAI🤔🤔🤔?

Kelas secara online sahaja - PERLU DISIPLIN berada depan PC / henset selama 20 HARI SAHAJA kemudian akan siap sebuah blog yang berinformasi. Kalau mahu berniaga hanya perlu SIAPKAN 16 LANGKAH MUDAH untuk mendapat sebuah blogshop yang lengkap dengan fanpage ❤❤

Kelas secara offline - Ada beberapa lokasi di Kelantan, Selangor & Johor.


👉🏻👉🏻Siapa yang BOLEH sertai kelas ONLINE?
Surirumah yang sibuk, masa adalah fleksibel
Surirumah yang celik IT tahu menggunakan smartphone dan PC
Surirumah yang komited dalam membina networking

👉🏻👉🏻Siapa yang boleh sertai kelas OFFLINE?
Surirumah yang sibuk dan mahu siapkan tugasan pada hari kelas
Suri berkerjaya yang mahu tambah ilmu dan membuat persediaan sebelum berhenti kerja
Surirumah yang betul-betul "newbie" dalam bidang online

BAGAIMANA MAHU SERTAI KELAS ASAS BLOG INI?

👉🏻👉🏻ONLINE : Pendaftaran DIBUKA UNTUK BULAN APRIL .
Tarikh : 10 – 30 APRIL 2017
Lokasi : GROUP WA
Masa : FLEKSIBEL
MASIH ADA 10 KEKOSONGAN LAGI!!!!!

APAKATA PESERTA YANG TELAH MENYERTAI KELAS ONLINE  SEBELUM INI ?

👉🏻  Bermula dari hari pertama lagi saya sudah begitu teruja menyiapkan tugasan yang diberikan. Dibawah bimbingan guru blog iaitu Puan Cikgu Anys Idayu Zakaria , saya mengikuti setiap tunjuk ajar yang diberikan. Unik sekali segalanya hanya dihujung jari, dalam masa yang singkat sahaja saya dapat menyiapkan asas blog untuk bisnes. Bagi saya amat berbaloi menyertai kelas ini. Protege akan dimasukkan kedalam group khas dan diberi tunjuk ajar satu persatu. Tiada lagi istilah menebar gandum merata-rata. Seekor burung pun tidak menyinggah. Hehe. (Dhuha Rashidi)

👉🏻 Membuat blog dengan berguru ni lebih teratur caranya daripada hentam buat sendiri. Puan Anys mengajar langkah demi langkah. Jika ada yang tak faham atau tak menjadi, kami bebas bertanya. Biarpun kadang-kadang saya rasa soalan saya tu terlampau 'basic' juga. Tapi demi menimba ilmu, biarkanlah. Malu bertanya, sesat pula jalannya nanti. (Irda Rina)

👉🏻 Terima kasih cikgu AIZ. Terbaikkkk. Senang faham. Dan banyak membantu. Alhamdulillah terima kasih cikgu ☺ (Adda Sa’dah)

PENDAFTARAN MASIH TERBUKA!!!!

Daftar melalui
👉🏻👉🏻 WHATS APP 017-7912993
👉🏻👉🏻 WHATS APP 017-7912993

JOM TAMBAH NILAI KEPADA DIRI SENDIRI🏹🏹🏹

Kami tidak menjanjikan  SALES MEROKET, apabila sertai kelas ini. Tapi kalian akan dapat ilmu bagaimana mahu menjadikan BLOG MUDAH DIJEJAK DI CARIAN GOOGLE, PANDAI MEMBINA BLOG SENDIRI LANGKAH DEMI LANGKAH TANPA PERLU MENGUPAHNYA

Bonus yang akan diperolehi
Pakej ebook untuk bahan bacaan
Ruang beriklan di SOHO Directori
Kawan-kawan baru dalam keluarga besar ABDR
Kumpulan sokongan melalui group kelas rasmi di FB

JANGAN LUPA UNTUK DAFTAR YA

Whats App 017-7912993!!
======================